Sover på farten

Del denne artikel
Sleeping on the go

Ondt i nakken, stiv i skuldrene, dårligt humør, klatøjet – at sove på rejsen kan have mange bivirkninger! Heldigvis er der mange måder at forbedre oplevelsen på. Læs om tips, der hjælper dig med at sove bedre, når du rejser. Sig nej til spildte forretningsrejser og ødelagte feriedage!

Spis rigtigt, sov rigtigt

Hvis du sørger for, at kroppen fungerer normalt, kan du sove bedre, når du rejser. Det kan være fristende at forkæle sig i minibaren eller med drinks på flyet, men det er bedst at undgå alkohol. Alkohol kan hjælpe dig med at falde hurtigere i søvn, men det forstyrrer dit normale søvnmønster og kan resultere i vågenhed og dårlig søvn. I stedet kan du vælge mad og drikke, der fremmer en god søvn, som kamillete eller varm mælk. Spis hyppigt, lette måltider og drik rigeligt med vand, så du ikke ligger vågen pga. fordøjelsesbesvær.

Hold dig varm og komfortabel

Når du er klar til at sove, så læg dig ned og gør dig bekvem! En god rejsepude skal føles blød mod huden, den skal støtte og være kompakt. Den skal også blive hvor den er: Det hjælper ikke at have en pude, hvis du hele tiden skal rette på den.

Et varmt tæppe kan være behageligt, især på kølige langdistanceflyvninger. Nogle flyselskaber tilbyder både en pude og tæppe.

Hold det mørkt og stille

Anvendelse af de almindelige regler for god søvnhygiejne hjælper dig med at få noget kvalitetssøvn. Brug behagelige ørepropper af memory-skum til at lukke baggrundsstøj ude, og investere i nogle sovebriller, så du kan skabe et mørkt og afslappet miljø.

Motion

Hvis du kan, så prøv at være aktiv, mens du rejser. Det behøver ikke at være besværligt: strække sig sædet, gå op og ned ad midtergangen på flyet eller i toget, eller tage trapperne i stedet for rulletrappen i lufthavnen er alle nemme og effektive metoder. Samt at hjælpe dig med at sove bedre, stimulerer motion kredsløbet og forebygger blodpropper og jetlag.

 

Hvad er dine bedste tips til at sove på rejsen? Har du et favorit produkt eller en teknik, der hjælper dig med at ankomme frisk og udhvilet?

Dette blogindlæg indeholder generelle oplysninger om medicinske lidelser og behandlinger. Oplysningerne har ikke til hensigt at erstatte professionel medicinsk rådgivning, diagnosticering eller behandling. Oplysningerne udgør ikke rådgivning og skal derfor ikke betragtes som sådan. Oplysningerne på dette websted må ikke bruges som et alternativ til at søge medicinsk rådgivning hos din læge eller andre professionelle sundhedsudbydere.

Hvis du har specifikke spørgsmål om medicinske forhold, bør du kontakte din læge eller en anden professionel sundhedsudbyder. Hvis du mener, at du har en medicinsk lidelse, bør du søge læge straks. Du bør aldrig vente med at søge læge, se bort fra medicinsk rådgivning eller afbryde en medicinsk behandling på grundlag af oplysningerne på dette websted. De holdninger, der kommer til udtryk i denne blog og på dette websted, har ingen relation til holdningerne hos de uddannelsesinstitutioner, hospitaler, praksisser eller andre institutioner, som forfatterne er tilknyttet, og afspejler hverken ResMeds holdninger eller dets datterselskabers eller tilknyttede selskabers holdninger direkte.