Puder: nøglen til komfort

Del denne artikel
Pillows: the key to comfort

En behagelig, støttende pude kan gøre stor forskel. Den forkerte pude – for hård, for blød, for tyk, for tynd – kan betyde en rastløs, vågen nat og dårligt humør den følgende morgenen. Så hvad er en god pude, og hvordan finder du en, der passer til dig?

Soveposition

Puder hjælper med at holde rygsøjlen i den korrekte position, mens vi sover. En forkert position pga. utilstrækkelig støtte til hoved og nakke kan medføre hovedpine og spændinger i skuldre, ryg og nakke. Din pude skal yde god støtte i din foretrukne sovestilling. Sover du bedst på ryggen, maven eller siden? I hvilken stilling kan du nemmest falde i søvn? Hvordan ligger du normalt, når du vågner?

Hvis du sover på maven, skal du have en temmelig flad, blød pude. Hvis du sover på ryggen, skal du vælge en mellempude – den skal ikke være så høj, at den skubber dit hoved fremad. Personer, der sover på siden, bør vælge en tykkere, fastere pude, der støtter nakken.

Fyld

Dun, uld, bomuld, latex, memory-skum… der findes mange forskellige former for fyld nu til dags. Dun er bløde, åndbare og holdbare. Syntetiske dun er til personer, der foretrækker ikke at benytte animalske produkter, men de har tendens til at være mindre holdbare og lidt mindre behagelige. Uld og bomuld er modstandsdygtige over for mug og støvmider, hvilket gør dem til et godt valg for personer med astma og allergi. De yder en god støtte og hjælper kroppen med at opretholde en stabil temperatur.

Latex er allergivenligt og er også modstandsdygtigt over for mug og mider. Det er den mest faste type fyld til en pude, og det gør den ideel til personer, der har brug for god nakke- og skulderstøtte. Latex er meget modtageligt over for tryk, men den retter sig tilbage til sin oprindelige form næsten med det samme. Memory-skum er også holdbart, støttende og modtageligt over for tryk. Det er dog lidt længere tid om at tilpasse sig, så det er mindre velegnet til personer, der bevæger sig meget, når de sover.

Specialpuder

Nogle gange er en standardpude ikke tilstrækkelig. Det gælder især for personer, der benytter et CPAP-apparat pga. søvnapnø. Det kan være svært at sove og holde masken tæt, når den gnider mod puden!

Puden CPAP Pude 2.0 er udviklet til at hjælpe CPAP-brugere med at få en rolig nat, uanset hvordan de foretrækker at sove. Den har tre forskellige højdeindstillinger, og er specielt udformet til at give plads til en CPAP-maske og slange. Det er ikke overraskende, at den sælger godt!

Invester i din søvn

Materialer af høj kvalitet og avancerede design- og produktionsprocesser betyder, at gode puder kan være dyre. Som hovedregel resulterer dette fokus på kvalitet dog i bedre støtte, mere komfort og mere holdbare materialer. Og det giver bedre søvn. Når du vågner op frisk og udhvilet, bliver du glad for, at du har investeret i den pude, der er den rigtige for dig.

Dette blogindlæg indeholder generelle oplysninger om medicinske lidelser og behandlinger. Oplysningerne har ikke til hensigt at erstatte professionel medicinsk rådgivning, diagnosticering eller behandling. Oplysningerne udgør ikke rådgivning og skal derfor ikke betragtes som sådan. Oplysningerne på dette websted må ikke bruges som et alternativ til at søge medicinsk rådgivning hos din læge eller andre professionelle sundhedsudbydere.

Hvis du har specifikke spørgsmål om medicinske forhold, bør du kontakte din læge eller en anden professionel sundhedsudbyder. Hvis du mener, at du har en medicinsk lidelse, bør du søge læge straks. Du bør aldrig vente med at søge læge, se bort fra medicinsk rådgivning eller afbryde en medicinsk behandling på grundlag af oplysningerne på dette websted. De holdninger, der kommer til udtryk i denne blog og på dette websted, har ingen relation til holdningerne hos de uddannelsesinstitutioner, hospitaler, praksisser eller andre institutioner, som forfatterne er tilknyttet, og afspejler hverken ResMeds holdninger eller dets datterselskabers eller tilknyttede selskabers holdninger direkte.